ההבדלים בין מדיח אינטגרלי למדיח חצי אינטגרלי
ההבדלים בין מדיח אינטגרלי למדיח חצי אינטגרלי
מדיח כלים הפך להיות היום חלק בלתי נפרד ממכשירי החשמל שבמטבח. הוא הצטרף לצבא מכשירי המטבח ונמצא בדרג לא נמוך בהרבה מן המקרר והתנור. הוא נמצא בפעולה על בסיס יומיומי ולכן חשוב לבחור את מדיח הכלים הטוב ביותר עבורכם. ישנם מספר סוגים של מדיחי כלים, כאשר ההבדל הבולט בין סוגי המדיחים קשור דווקא לאסתטיקה ולעיצוב המטבח ופחות לפונקציונליות ולעבודת המדיח עצמה.
מדיח אינטגרלי
מדיח אינטגרלי משתלב באופן מושלם עם ארונות המטבח שלכם ולכן נקרא ככה. הוא מצופה בדיוק בצבע הציפוי של ארונות המטבח ונראה אחד מהם. אין ספק שלאסתטיקה ולעיצוב המטבח הדבר תורם. אפילו כפתורי התפעול של המדיח האינטגרלי לא נראים מבחוץ אלא מוסתרים וממוקמים על שפתה העליונה של דלת המדיח. החיסרון היחיד הוא שכל עוד המדיח פועל אין גישה לכפתורי התפעול וצריך לחכות בסבלנות עד שהוא יסיים את עבודתו או לפחות עד שיהיה מרוקן ממים.
מדיח חצי אינטגרלי
גם מדיח חצי אינטגרלי מצופה בציפוי זהה לזה של ארונות המטבח כך שהוא כמעט משתלב בהם ומוסווה אבל לא לגמרי. במדיח חצי אינטגרלי כפתורי התפעול ממוקמים בחוץ, על צידה החיצוני של דלת המדיח. מבחינה תפקודית יש לכך יתרון. אם החלטתם מאיזושהי סיבה לשנות את תכנית המדיח ניתן, לפחות טכנית, לעשות זאת (לא בהכרח מומלץ לעבור מתכנית לתכנית באמצע). החיסרון הוא מבחינה עיצובית. כאן עדיין יראו שמדובר במדיח. אמנם מדיח מושקע המשתדל להשתלב בסביבתו אך עדיין מדיח.
סוגים נוספים
סוג נוסף של מדיח הוא המדיח הרגיל, זה שלא מנסה להתחפש לארון מטבח- לא לגמרי ולא באופן חלקי. זהו מדיח שכמו מכשירי חשמל רבים יהיה צבוע בלבן או כסף וכפתורי התפעול יהיו חיצוניים. סדר הכתיבה על המדיחים הוא על פי המחיר שלהם, כשמדיח אינטגרלי הוא היקר ביותר, מדיח חצי אינטגרלי הוא האמצעי והמדיח הרגיל הוא במחיר הנמוך ביותר. כמובן שהמחירים תלויים בגורמים נוספים כמו החברה- האם זהו מותג מוכר או חברה פשוטה יותר, גודל המדיח- האם הוא צר או רחב ועוד.
למה לשים לב כשקונים מדיח?
בין אם בחרתם במדיח אינטגרלי, חצי אינטגרלי או רגיל, יש מספר דברים שכדאי לשים לצב אליהם:
גודל המדיח- צר או רחב
מדיח כלים צר מתאים יותר לזוג או משפחה עם ילד או שניים. במדיח כלים רחב יש מקום רב יותר והוא יכול להכיל יותר מארוחה אחת גם של משפחה גדולה ואפילו מספר ארוחות של משפחה ממוצעת. אם המשפחה שלכם גדולה יחסית כנראה שמדיח רחב יתאים, תלוי כמובן בשטח שמוקצה במטבח למדיח הכלים.
רעש
במיוחד בדירות של היום, כאשר המטבח הוא חלק מחלל פתוח הכולל גם את הסלון ופינת האוכל, חשוב לבחור מדיח שעושה כמה שפחות רעש. עוצמת הרעש שעושה מדיח יכולה לנוע בין 45 ל- 60 דציבלים. מומלץ לבחור מדיח שעוצמת הרעש שלו היא מתחת ל- 50.
מדיח עם תכנית שטיפה קצרה
תכנית שטיפה קצרה היא תכנית הפועלת למשך כחצי שעה בחום של 45 מעלות. תכנית זו מספיקה להדחת כלים סטנדרטית, של כלים בארוחות יומיומיות. מלבד העובדה שנוח שהמדיח עובד לזמן קצר, היא גם מאמצת פחות את המנוע ומונעת שחיקה מהירה של המדיח.
מה כדאי לעשות כדי לשמור על המדיח?
בכל מקרה, באיזה סוג מדיח שתבחרו, מומלץ לשמור על המדיח במספר דרכים:
לעשות שטיפה קצרה של הכלים לפני שהם מוכנסים למדיח
להפעיל את המדיח על ריק עם חומר מנקה אבנית כל שלושה חודשים.
לוודא שכל המלח נשטף מהקרקעית