איך מתאימים מדיח כלים למטבח חדש?
איך מתאימים מדיח כלים למטבח חדש?
מתכננים לעצב מחדש את המטבח ומעוניינים להוסיף מדיח כלים?
דבר ראשון, יש לבחון את מידות המדיח, כאשר קיימות 3 אפשרויות:
מדיח רגיל (רחב) ברוחב 60 ס"מ
מדיח צר רוחב 45 ס"מ
או מדיח קומפקטי שניתן להניח על השיש בגדלים שונים.
בהתאם לגודל הנישה במטבח
דבר שני, העיצוב לא פחות חשוב:
בעבר, היינו משלבים את המדיח בתוך הארון כאשר צבעו יכול להיות דומה לארון או שונה ממנו. בעיצוב מודרני בחרנו הרבה פעמים להשתמש במדיח עם חלק חיצוני עשוי נירוסטה (אך מחירו גרם לרבים לוותר על התענוג ולהסתפק במדיח לבן). עם השנים משפחות רבות החליטו שלא להתפשר על עיצוב לב הבית והוסיפו מדיח כלים שמשתלב בצורה מושלמת עם עיצוב דלתות הארון. הכירו את ה"זיקית" של עולם המטבחים: מדיח כלים אינטגרלי.
מהו מדיח כלים אינטגרלי?
מדיח כלים אינטגרלי הוא מדיח רגיל שמצופה בשכבה חיצונית הזהה לעיצוב הארון. הן חלקו העליון הכולל את מתגי ההפעלה והן דלת המדיח מצופים והוא נראה מרחוק כעוד דלת של ארון. הוא משולב בתוך הארון עצמו ומותאם בגודל.
היתרונות במדיחים אינטגרליים
מדיח כלים אינטגרלי משתלב בשפה העיצובית של המטבח בצורה מושלמת. אם יצרתם קו אחיד המדבר עם סגנון פרובנס או סגנון מודרני הוא ישמר גם אם תוסיפו את המכשיר החשמלי המקל עלינו לסיים את שטיפת הכלים בפחות משלושים שניות (בשטיפה קלה...ולמדיח). בעבר רבים היו מוותרים על המדיח הן בגלל מחירו והן משום שהוא לא השתלב בצורה יפה בעיצוב המושקע. לצד היתרונות העיצוביים קיים חיסרון אחד קטן – כאשר המדיח עובד לא ניתן לשלוט בכפתורי התפעול השונים משום שהם מוסתרים. גם בעיה זו נפתרה באמצעות עיצוב שונה במכשיר שזכה לכינוי: מדיח חצי אינטגרלי.
מה ההבדל בין מדיח אינטגרלי לחצי אינטגרלי?
בעוד המדיח האינטגרלי משתלב בצורה מושלמת במטבח ולא ניתן להבחין במתגים השונים להפעלתו מדיח חצי אינטגרלי מעניק לנו את האפשרות לשנות את תוכנית השטיפה, את הטמפרטורה או לעצור לרגע קל את המדיח מבלי לפתוח את הדלת שלו. הוא אומנם לא מסווה בצורה מושלמת כזיקית כמו מדיח אינטגרלי אך עדיין בעל קווים עיצוביים וטקסטורות כמעט זהות לשאר המטבח.
המגמות היום בשוק המטבחים
כיום אנו רואים כי שוק המדיחים האינטגרלים תופס תאוצה, במיוחד בקרב לקוחות המעצבים מחדש את המטבח או מתכננים מטבח חדש. כל אחד מעיצובי הארונות ניתן להוות חיפוי למדיח האינטגרלי ויופיו לצד המחיר האטרקטיבי שבו ניתן לרכוש אותו הופכים אותו לפריט חובה במטבח חדש.
מי שבכל זאת לא יכול לוותר על הגישה לכפתורים במהלך תפעול המדיח עדיין יכול לרכוש את האפשרות של מדיח חצי אינטגרלי המעניק את העיצוב המהוקצע למטבח. רבים מגדילים ומוסיפים גם ארונות עם מדפים נשלפים על מנת להסתיר את המיקרוגל וכך כל שורת הארונות אחידה ומעניקה למטבח עיצוב של קיר נוסף בבית. סיבה נוספת לבחירה במדיח הפונקציונלי היא שבשנים האחרונות, בהן המגמה היא לפתוח את הקיר בין המטבח לסלון אנו רוצים לשכוח לרגע קל את הפונקציונליות של המטבח ולהדגיש את יופיו.
המלצת הצוות
אם תשאלו אותנו מה אנחנו ממליצים, אין ספק שנמליץ על מדיחים של חברות MIELE ,BOSCH ו-SIEMENS שכשאר בעלות מול תועלת בוש הם המומלצים ביותר!
שלושה דגמים מומלצים למדיחים אינטגרליים
1. מדיח כלים אינטגרלי מלא בוש דגם - SMV46MX03E
2. מדיח כלים אינטגרלי מלא בוש - SMV46CX05E
3. מדיח כלים אינטגרלי מלא מילה - G4263SCVI